Selamun Aleykum. Ben yine nöbetteyim. Ama sabahinda da boş durduğum söylenemez. Bugün bir süt reçeli yaptım ki sormayın. Bundan böyle elim alıştı. Kaynatır dururum artık.
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker (ben esmer şeker kullandim)
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı; Sütü ve şekeri tencere kaynatiyoruz. Kaynayınca içine silme çay kaşığı kabartma tozumuzu ekliyoruz.Surekli karıştırarak iyice kivam almasını bekliyoruz. Katılaşınca rengi biraz daha koyulasiyor. Fotoğrafta gördüğünüz rengi alıyor. Hafif sulu muhallebi kıvamı alınca ocaktan alıp kavanoza koyuyoruz.(kabartma tozu attıktan sonra kıvam alacağı süre 30-45dk arası) Sıkıca ağzını kapatiyoruz. Soğuyunca afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder