19 Ocak 2015 Pazartesi

Leopar desenli rulo pasta

Günlerdir ınstagramda leopar desenli kurabiyeler karşıma çıktı. Ben de leoparın kurabiyesini değil de rulo pastasını yapayım bari dedim. :) Malzemeler ; 4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Leopar deseni yapmak için 3 tatlı kaşığı kakao
Kreması için; 3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 yumurta sarisi
Yapılışı; Önce kremayı yapıyoruz. Vanilya ve tereyağı haric bütün malzemeleri tencereye koyup mikserle çırpıyoruz. Muhallebi kıvamı olana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayi koyup mikserle çırpıyoruz.
Pandispanya için yumurta ve şekeri beyaz traş köpüğü olana kadar çırpıyoruz. Kek hamuruna bir bardak unu ,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek spatulayla yavaş yavaş karıştıriyoruz. Iki ayri poşetin birine iki yemek kaşığı kek hamuru -iki tatlı kaşığı kakao, diğerine üç yemek kaşığı kek hamuru bir tatlı kaşığı kakao koyup karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine leopar deseni olacak sekilde önce açık kahvr renk olan kek hamurundan poşetle sıkıyoruz. Ortasına daha koyu kahve olan hamuru sıkıyoruz. Poşetlerdeki hamurların hepsini tepside leoapar deseni yapıp en üzerine geri kalan beyaz renkli kek hamurumuzu desenlerin üźerinden dikkatli şekilde yağlı kağıda yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede on beş dakika pişiriyoruz. Kekimiz pişince üzerine temiz bez örtüp nemlenmesini sağlıyoruz. Ters cevirip yağlı kağıdı desenli taraftan dikkatlice çıkariyoruz. Yine desensiz kısma kremamızdan ince tabaka halinde yayıp rulo yapıyoruz. Afiyet olsun . ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder