31 Ocak 2015 Cumartesi

Patatesli Unlu Çıtır Börek

Unlu çıtır börek içinde kaşar peynirinin nefis lezzetiyle tekrar tekrar denemek isteyeceğiniz bir börek. Ben böreklerimi alır, misafirliğe oradan da nöbete geçerim.
Malzemeler; 3 adet yaş yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı un
Içi için; 4 adet patates
Tuz, dereotu,1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Baharatlar
Uzerine sürmek için bir adet yumurta sarısı.
Yapılışı; Ic harci için patatesi soyup haşlıyoruz. Haşlanınca rendeleyip dereotu doğruyoruz. Tuzunu ve baharatlarini atip karıştırıyoruz. Bir adet yufkamizi tezgaha serip üzerini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatıp un serpiyoruz. Iki kat yapıp yarım ay şekli veriyoruz. Bu katına da sıvıyağ gezdirip un eliyoruz. Geniş ucuna hazırladığımız iç harcı koyup üzerine kaşar peyniri serpiyoruz. Kenarlarını hafif içe katlayip rulo yapıyoruz. Bir ruloyu altı eşit parçaya bölüp 6 adet börek çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz. Diğer Yufkalarımızı da bu şekilde hazırlıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder