19 Ocak 2015 Pazartesi

Fincanda kek

Fincanda kek.
Malzemer(6 adet fincan için)
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
Yapılışı; Yumurta ve şekeri çırpıp içine sütümüzü ekliyoruz. Çırpıyoruz. Sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek karıştiriyoruz. Kekimizde yağ olmadıgi için fincanlari yağıyoruz. Kek hamurumuzu fincanlarin yarısına gelecek kadar doldurup tencereye diziyoruz. Fincanlarin yarısına kadar gelecek şekilde ılik su koyuyoruz. Tenceredeki su kaynayana kadar kapağı açık, kaynadiktan sonra yirmi dakika daha kapağı kapalı pisiriyoruz. Altını kapattiktan sonra onbeş dakika daha tencerenin kapağını açmıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder