Ispanak püreli mantar böreği tarifi
Malzemeler; Mantar sotesi için:
250 gr kültür mantarı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
1 adet havuç
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Beşamel sosu için; 2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 dolu yemek kaşığı un
Tuz
Içi için kaşar peynir rendesi
Ispanak püresi için ; Yarım kilo ıspanak
Sotelemek için sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Börek şekli için 2 adet yaş yufka
Üzeri icin bir tatlı kaşığı salca
1su bardağı kaynar su
Yapılışı; Öncelikle mantar sotesini yapıyoruz. Soğanı , havuc rendesini ve biberi doğrayıp yağda soteliyoruz.Mantarlarimizi yıkayıp kabuklarını soyup sotelenen bu karışıma karıştırıyoruz. Suyunu çekene kadar harlı ateşte kavuruyoruz. En son maydanoz doğrayıp tuzunu ve baharatlarini atiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Beşamel sosu için; Tereyağını tencerede eritip içine unu koyuyoruz. Ve bir süre kavuruyoruz. Kavrulan una sütü ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Muhallebi kivami alınca tuzunu atıp ocaktan alıyoruz. Yufkalarımızı sekiz eşit parçaya bölüp her birini fincanin içerisine oturuyoruz. Icine kaşar peynir rendesi koyuyoruz. Kaşar rendesi Üzerine de mantar soteden koyup yufkayı kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye ters çeviriyoruz. Üzerlerine Beşamel sos gezdirip kaynar suda erittigimiz salçadan gezdiriyoruz. Fırına sürüyoruz. Börekler piserken ıspanak püresi için; Yarım kilo ıspanağın sadece yapraklarını alıp sıvıyağda soteliyoruz. Sotelenen ıspanağı üç yemek kaşığı süzme yogurtla karıştırıyoruz. Bir diş sarımsak rendeliyoruz. Tuzunu atip servis tabağımıza zemin yapıyoruz. Uzerine pişen böreğimizi de koyup servise hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder