31 Ocak 2015 Cumartesi

Un Helvası

Köyde tatlı niyetine en iyi giden şey misss gibi tereyağında kavrulmuş, içi bol fındıklı un helvasıdır. Ben içine birebir ölçek de esmer buğday unu koydum. Cook daha lezzetli oldu.
Malzemeler; 3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı beyaz un
1,5 su bardağı esmer un
1 çay bardağı fındık içi
Şerbeti için;
5 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
Yapılışı; Sıvıyağ ve tereyağını tavada eritip içine un karışımı döküyoruz. Bir güzel kavuruyoruz. Kaşığa alıninca kaşıkta bile fokurdamaya başlayınca kavrulma işlemi bitmiştir. Ilık süte sekerimizi koyup eritiyoruz. Sonra kavrulmus unumuza hızlıca karıştırarak döküyoruz. Ateşten alıp çekilmiş fındık içi koyuyoruz. Yemek kaşığı ile şekil veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder