31 Ocak 2015 Cumartesi

El yapımı Lahmacun

Biraz da yemek tarifi verseniz iyi olmaz mı diyen sevgili dostlarıma el yapımı lahmacun tarifinden daha güzel ne verebilirim?
Malzemeler: 4 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurmak için ılık su
Iç harcı için; 250 gr kıyma
2 adet sogan
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Varsa közlenmiş kırmızı biberden kahvaltılık sos
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz,nane,karabiber,kekik,pulbiber, kimyon.
Salata için iki adet soğan
Mor lahana ve maydanoz
Yapılışı; Hamur için un , tuz, ve maya yoğurma kabına alınır. Üzerine azar azar ılık su eklenir. Biraz kuru bir hamur yogurulur. Kabin ağzı Streç Filmle kapatılır ve yaklaşık bir saat dinlendirilir. Bu arada iç harcımız için; Kıyma bir kaba alınır. Icine iki adet soğan rendelenir. Iki adet domates ince ince dogranir. Iki yemek kaşığı salça, sıvıyağ, baharatlari, tuz,sarımsak rendesi ve üç yemek kaşığı közlenmiş biber sosu konur ve karıştırılır. Dinlenmiş hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açılır. İçine iç harcımızdan yayılır ve 170 derecede pişirilir. Piyazlik doğranmış soğan ve mor lahana salatasıyla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder