20 Kasım 2014 Perşembe

Cepli poğaça

Poğaça konusunda mahfuz kaderimi yediğimin en büyük ispatı bu resimdir. Bu şekli vermedeki ilk akil sahibi kim bilmiyorum. Arada bir ig' de cepli poğaça diye karşıma çıkardı. Şekil olarak kopya cekmiş olsamda malzemeleri kendi insiyatifimde kullandim. Paylaşımımı görüp bu benim tarifimdir diyeni seve seve etiketlerim.
Cepli poğaça; 1 yumurta,1 su bardağı ılık süt,1/2 su bardağı sıvıyağ,2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamiş tereyağı,2 cay kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un,Yarım paket yaş maya. Yapılışı; Önce yaş mayamizi ılık süt ve şekerle biraz eritiyoruz. Diğer bütün malzemeler oda ısısında olmalı. Un hariç bütün malzemelerı derin karıştırma kabına alıyoruz. Elimizle yoguruyoruz. Eriyip hafif köpuren mayayi da ekleyip karıştıriyoruz. Unu azar azar ilave ediyoruz. Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur oluyor. Hamurumuzun üzerini strec filmle kaplıyoruz. Yaklasik bir saat mayalanmasi için dinlendiriyoruz. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parcalar koparıp merdaneyle sekildeki gibi açıyoruz. Uzerine eritilmiş tereyağı sürüp katlıyoruz. Tekrar yağlayıp katlıyoruz. fotoğraftaki şekli elde ediyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp su susam serpiyoruz. 180 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder