Işte size poz vermek için sabırsızlikla bekleyen patates pastam. Aslında sayfamda çook eskiden çektiğim resimle birlikte tarifi mevcuttu. Fakat ben daha profesyonel adımla yaklaşıp tekrar paylaşmak istedim. Bu vesileyle uzun zamandır yapmaya fırsat bulamadığim bu tarifi de tekrar tatmış oldum.
Patates pastası; Haşladigimiz yaklaşık bir kilo patateslere sıvıyağ ,tuz ve bir adet limoun suyunu (arzuya göre bir yemek kaşığı mayonez de koyulabilir) ekleyip iyice yoguruyoruz. Sonra üç parçaya ayiriyoruz. Bir kismina rendelenmiş mor lahana, diğer kismina rendelenmis havuç, üçüncü kismina maydonnoz ve taze soganla karistiriyoruz.Ister Ortasi delik kalibimizin icine Streç Film serip ister prenses tacı kalibimizi kullanarak yapabiliriz. Ilk önce mor kısmını, sonra turuncu kısmını, en son yesil kismini kaliba bastirip bir gece dolapta bekletiyoruz. (Mor kısmın patatesi biraz daha az olsun. Çünkü mor kısmı kalibin dar yerine bastirdigimiz için çevirince mor renk neredeyse bütün kalıbın yarısına kadar yer kaplamis oluyor. ) Ters cevirip servis yapiyoruz. Yoğurtla da servis edebilirsiniz
.facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder