Öncelikle kekimizi renklendirecegimiz ıspanak püresini hazirlamak için bir bağ ıspanağın sadece yapraklari alınır ve üzerlerine kaynamış su eklenerek hafif yumuşamalari beklenir. Sonra kevgirle suyun içinden çıkartılıp rondoda püre haline getirilir. Yaklaşık bir su bardağı kadar olacak püremizi bir kenara ayırıyoruz. Kekimiz için gerekli malzemeler; 4 yumurta bir su bardağı şekerle iyice Çırpılir. Icine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ eklenir. Cirpilmaya devam edilir. Bu aşamada ıspanak püremiz de kek karışımına ilave edilir ve çırpılir. Son olarak 1 buçuk su bardağı una bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu ilave edilip kek karışımına elenir. Birbirine yedirilir. Yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine (büyük boy tepsi olacak) harcımız dökülür. 160 derecede 30 dakika pişirilir. Soğuyunca bardakla daireler şeklinde kekler kesilir. Kesilen kekler tepsiden çıkartılir. Geri kalan parçalar rondoda un haline getirilir. Kremasi için ;3 su bardağı süt,4 yemek kaşığı un ve beş yemek kaşığı şeker ve bir yumurta sarısı tencerede karıştırılır ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Iyice katı bir krema olacak. Fokur fokur olunca ocaktan alınır bir tatlı kaşığı katı tereyagi ve bir paket vanilya eklenir ılınana kadar çırpılir. Ilınınca içine bir paket toz kremsanti konur ve çırpılir. Ben bu aşamada kremanin içine Hindistan cevizi de ekledim. Bardakla kesilen keklerimiz soğuk süte batırılıp yemek kaşığıyla pisirdiğimiz kremadan üzerlerin dolu dolu birbuçuk kaşık konur ve ufalanmış kek parçalarıyla üzerleri kapatılır. Guzelce her yerine kek parçaları yapıştırıyoruz ki krema görünmesin. Bir gece dolapta bekletilirse cok daha güzel bir kivam alıyor.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder