18 Kasım 2014 Salı

Karamel soslu elmalı kup

Birkaç gün önce videolu olarak paylaştığım karamel sosunu nerde kullandığımı paylaşma sırası geldi. Muhallebili elmalı kupların üzerine bol kepçeden koydum ki doya doya bu lezzeti tadabileyim.
 Karamel soslu elmalı kup; Elma harcı için dört adet elma soyulup rendelenir. Yarım su bardağı şekerle suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınınca bir cay kaşığı tarçın konur ve soğuması için kenara ayrılır. Soğuyunca içine istenilen bir çeşit bisküviden büyük parçalar halinde kırılıp karıştırılır. Muhallebisi için 1 litre süt,1 su bardağı şeker,1 yumurta sarisi,1 su bardağı un bir tencereye konur. Çırpılir. Kanaması için ocağa alınır. Muhallebi kivami alınca ocaktan alınır mikserle çırpılir. Ilk sıcaklığını atana kadar çırpılan muhallebinin için bir paket toz kremsanti konur tekrar çırpılır. Muhallebimiz hazir. Herhangi bir geniş ağızlı bardak veya cam kaselere önce muhallebi sonra elma harcından konur. En son üzerlerine de karamel sosu dökülür. Soğuk servis edilir. Karamel sosu önceki paylaşımlarda videolu olarak mevcut.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder