Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
10 Kasım 2014 Pazartesi
Etli , nohutlu,şehriyeli bulgur pilavı
Şehriyeli etli nohutlu bulgur pilavı: 250 gr kadar Kuşbaşi et ince ince dogranip temizce yıkanır ve dört beş yemek kaşığı zeytinyağında teflon tencerede kavrulur. Sularını cekmeleri beklenir.2 su bardağı köy bulguru bir güzel yıkanıp süzdürülmüş olarak kenara ayrılir. Ayri bir tencerede iki yemek kaşığı tereyağı eritilir içine yarim çay bardağı arpa şehriye konur ve renk değiştirene kadar kavrulur. Yıkadığımız bulgur kavrulan şehriyeye eklenir. Etler de eklenip tekrar karıştırılır.Önceden suda beketilip haşlanmış bir kase nohut koyulur.(konserve nohutta kullanabilirsiniz) Tuzu atılır ve üstünden atacak kadar kaynamiş su ilave edilerek kapağı kapatılır. Bir taşım kaynayınca ocagin ateşi yariya düşürülür. Pişirilir.Facebook Sayfami takip etmek için burayı tıklayın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder