10 Kasım 2014 Pazartesi

Etli , nohutlu,şehriyeli bulgur pilavı

Şehriyeli etli nohutlu bulgur pilavı: 250 gr kadar Kuşbaşi et ince ince dogranip temizce yıkanır ve dört beş yemek kaşığı zeytinyağında teflon tencerede kavrulur. Sularını cekmeleri beklenir.2 su bardağı köy bulguru bir güzel yıkanıp süzdürülmüş olarak kenara ayrılir. Ayri bir tencerede iki yemek kaşığı tereyağı eritilir içine yarim çay bardağı arpa şehriye konur ve renk değiştirene kadar kavrulur. Yıkadığımız bulgur kavrulan şehriyeye eklenir. Etler de eklenip tekrar karıştırılır.Önceden suda beketilip haşlanmış bir kase nohut koyulur.(konserve nohutta kullanabilirsiniz) Tuzu atılır ve üstünden atacak kadar kaynamiş su ilave edilerek kapağı kapatılır. Bir taşım kaynayınca ocagin ateşi yariya düşürülür. Pişirilir.Facebook Sayfami takip etmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder