Karamelli irmik lokumlari bu akşam çayınızın yanına eşlik etsin isterseniz buyurun tarife;
3 su bardağı süt bir tencereye konur. Icine 8 yemek kaşığı irmik,5 yemek kaşığı şeker ilave edilir. Iyice katılaşıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Katılaşınca ocaktan alınır mikserle biraz ılınana kadar çırpılir. Ilınınca içine bir paket toz kremsanti eklenir. Tekrar çırpılir. Sogumaya bırakılır. Soğuyunca iyice katılaşan malzemeden elimizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verip önceden hazırladığımiz bisküvi ve Hindistan cevizinin rondoda birlikte çekilmiş un haline getirilmiş karışımina bulanir. Son olarak üzerlerin küçük bir bası uygulayarak açtığımız çukurlara karamel sosu dökülur.facebook sayfam ( benim mutfağım )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder