26 Kasım 2014 Çarşamba

Kavurmalı Pilav

Kendini fazlasıyla belli eden pilavıma, eti daha çok sevdiğimden biraz haksızlık ettiğimin farkındayım.
Kavurmalı pilav.
Yapılışı; 2 su bardağı pirinç iyice yikanip nişastasından temizlenir. Ilık ve tuzlu suda birkaç saat bekletilir. Seramik tencerede iki yemek kaşığı tereyağı ve bir miktar zeytinyağı eritilir. İçine suda bekletip tekrar Yıkadığımız pirinç koyulur. Suda beklettigimiz için pirinci fazla kavurmaya gerek yok. Aksi halde kırılmasına sebep oluruz. Yağda birkaç dakika kavurmamız yeterli. Ben tuzunu kavururken atıyorum. Siz istediğiniz aşamada atabilirsiniz. Pirincimiz biraz kavrulduktan sonra üzerinden biraz atacak kadar kaynamis su ilave edilir. Birkaç damla limon damlatılır. (Inanin pilavimi hiçbir zaman ölçülü suyla yapmadım). Pişen pilavımızı temiz bir bezle güzelce sarip bir saat dinlendirilir. Servis ederken eritilmiş kavurmayla servis edilir.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder