9 Kasım 2014 Pazar

Sebzeli kesme aş çorbası

Ben yemeğe çorbasız başlayamayanlardanım. Ben ve benim gibi çocuklu annelerin evlerinde, özellikle vitamin depolu çeşit çeşit çorbalar pişer.
Yazdan kalma bereketler, mutfakları kış boyunca şenlendiriyor. Kesme aşı, erişteleri, makarnaları ,konserveleri şimdilerde bol bol kullanıyorum. Işte bu çorba da kesme aşla, bol ssebzeli ve vitamin deposu olarak soframda yer aldı . Kesme aş yerine elinizde varsa erişte veya şehriye de kullanabilirsiniz .

1 adet soğan ince ince dogranir. Tencereye alınır. Uzerine bir küçük boy havuç rendelenir. Dört beş yemek kaşığı zeytinyağı konur ve biraz yumuşayana kavrulur. Kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış bir adet domates de üzerine ilave edilir.Bir tatlı kaşığı salça konur ve birkaç dakika pişirilir. Tencereye kaynamiş su ilave edilir. Kaynamasi beklenir. Ve suyun ölçüsüne göre bir kase kadar kesme aşı veya erişte suya dökülür. Karıştırılarak kaynatılır. Iki diş sarımsak rendelenir. Bir tutam maydanoz dogranir. Tuzu atılır. Kapağı yarı açık kalacak şekilde kısık ateşte pişirilir.facebook sayfami takip etmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder