Çocukluğuma dair hatırladığım en güzel kurabiye un kurabiyesidir. Toplasan birkaç çeşidi geçmeyen misafir menüsü çeşidimizden her daim ilk sırayı alan bir lezzetti. Şimdilerde tarif defterimiz kabarık olunca maalesef yapmayı unutuyoruz. Aklıma geldiği ilk anda da çayımın yanina şipşak hazırlayıverdim.
250 gr kadar tereyağını oda ısısında iyice yumuşaması için bırakıyoruz. 1 su bardağı pudra şekerini üzerine gezdiriyoruz. Bir güzel yogurup içine bir paket vanilya ekliyoruz. Sonra 4 su bardağı kadar unu ve yarim paket kabartma tozunu azar azar eleyerek normalden daha sert bir hamur yapıyoruz. Istedigimiz şekli verip önceden ısıtılmış 160 derecede on dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeriyle servis ediyoruz.
facebook sayfamı takip etmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder