6 Kasım 2014 Perşembe

Patlıcan Oturtma


Hemen hemen bütün ana yemeklerimde patlıcan kullandığımı siz farketmeden ben söyliyeyim. :) Kızartılmadan buharda pişirilmiş haliyle daha hafif ve lezzetli bir oturtma denemek istemez misiniz? Üstelik son haliyle bir müddet fırında pişirilince iki ayrı tadı içinde barındırıyor.
6 adet orta boy patlıcan şeritler halinde soyularak yuvarlak sekilde dilimlenir. Buhar tenceresinde yumuşayincaya kadar haşlanır. Bir kenara ayrılır. Bir adet sogan ince ince dogranir ve tavada üç yemek kaşığı zeytinyağı içinde hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Isterseniz içine iki üç adet sivri biber de doğrayabilirsiniz. Kavrulan soğana 250 gr kadar kıyma eklenir iyice yedirilir. Iki adet kabuğu soyulmuş domates ince ince dogranir ve kavrulan kıymaya konur. Icine bir tutam maydanoz doğranır.Tuzu ve baharatlari atılır kapağı kapatılır ve yaklaşık on dakika daha kısık ateşte pişirilir. Son olarak fırın tepsisine önce patlıcanlar sonra bir sıra kıyma olacak şekilde kat kat dizilen yemegin üzerine ,yarim cay bardağı kadar kaynar suya attığımız bir tutam tuz ve bir cay kaşığı kadar salçayi karıştırıp gezdirilir. Beş dakika kadar daha firina sürülür.facebook sayfam( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder