16 Kasım 2014 Pazar

Profeterol

. Hamuru için:50 gr margarin
1 büyük bardak su
1 yemek kaşığı şeker ve bir cimdik tuz ile kaynatılır. Kaynayinca bir büyük bardak un ilave edilir. 1-2 dakika pişirilir. Hamur ilininca 3 veya 4 tane yumurta teker teker kırılır ve iyice hamura yedirilir. Iki kaşık yardımıyla yuvarlak toplar yapılır ve yagli kağıt serilen tepsiye dizilir. Kizarana kadar pişirilir. Profeteroller soğuyana kadae firinin kapağını acmayin. Yoksa sönerler.
İç kreması için; 4 bardak süt, 3 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 6 kaşık şeker, 1 yumurta sarisi be vanilya. Malzemeler tencerede karıştırilir. Muhallebi oluncaya kadar pişirilir. Ocaktan alip biraz ilininca içine bir paket toz krem santi dökülür. Ve çırpılir. Icleri doldurulan profeteroller çikolata sosu ile servis edilir.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder