21 Kasım 2014 Cuma

Kayseri yağlaması

Kayseri yağlaması yerken bu lezzeti neden daha önceleri denemedik diye düşünüyorum.
Tarifi seve seve veriyorum; 1,5 kilo un,1 yemek kaşığı instant maya, 1 çay kaşığı şeker,ılık su.
Hamur bütün malzemeleri karıştırilarak yoğrulur. Yarım saat bekletilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Bir taraftan videodaki büyüklükte gibi açılır. Kızgın tavada yağ koymadan arkalı önlü pişirilir. Kıymalı iç için; 4 adet kuru soğan ve beş alti adet yeşil biber ince ince doğranıp tavaya alınır. Iki yemek kaşığı tereyağında hafif kavrulur.Yarım kilo kıyma katılır. Kaşıkla dağıtılarak pişirilir. Icine beş alti adet domates ve iki yemek kaşığı salça konur. Tuz, baharatlari atılır. Beş alti dakika daha pişirilir. Ocaktan alininca uzerine bol miktarda maydanoz dogranir. Ekmekler Ilınınca her katın arasina kiymali harçtan konur ve üstüste sekiz kat dizilir. Ister sarımsaklı yoğurtla ister sade yiyebilirsiniz. Daha da tarife malzeme eklemek isteyen olursa kabulumdur. Öyle değil de böyle olmalı diyenlerin fikirlerini bekliyorum. Sevgiler. Mutlu huzurlu akşamlar.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder