16 Kasım 2014 Pazar

Hamsili pilav

3 adet kuru soğan çok ince ince tencereye doğranır. Biraz pembeleşinceye kadar sıvıyağda kavrulur. Kavrulunca içine bir küçük paket dolmalık fıstık , bir paket kuş üzümü konur bir iki dakika daha kavrulur. Iki adet domates kabuklari soyulup karışıma rendelenir. Kavrulmaya devam edilir. Üç su bardağı pirinç bir güzel yıkanıp süzdürülür. Kavrulan karışıma elenir. Tuz,karabiber,nane,kekik, pul biber,üç yemek kaşığı nar ekşisi, çeyrek limon suyu, pirince eklenir. Bir su bardağı kaynamiş su eklenir. Kısık ateşte suyunu cekmesi beklenir. Pilavimiz yari pişmiş olacak ki hamsiyle tekrar pişirince hamurlaşmasın. Bu aşamadan sonra hamsili pilav videosunu takip ederek yapılış aşamalarına bakabilirsiniz. Hamsilerin dizilişinin püf noktaları Pistikten sonra küçüldükleri için sık sık bir kenarları üzerlerine gelecek şekilde dizmek gerekiyor. Hamsiler kızarana kadar pişirilen pilav Piştikten sonra ters çevirilir.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder