Her zaman alışılmış malzemeler kullanmak yerine bazen alternatifler kullanmayı ve orjinal tarifi çeşitlendirmeyi seviyorum. Mercimek köftesi de yaparken kırmızı mercimek yerine sarı mercimeği denediğimde sonuçta marulla bütünleşmiş yemyeşil köfteler elde ettim.
Sarı mercimek köftesi.
1 su bardağı sarı mercimek yıkanıp tencereye konur. Üzerine iki su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte kaynaması beklenir. Mercimekler iyice pişip dağılacak kıvama gelince ocaktan alınır üzerine yarim su bardağı köftelik bulgur konur. Karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılır. Bulgurun şişmesi beklenir. Bir demet maydanoz,bir demet taze soğan yıkanıp ince ince doğranır. Mercimek bulgur karışımı derin bir karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış sebzeler, bir adet limonun suyu, 3 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz,karabiber,nane,pulbiber,çay kaşığının ucuyla köri baharatı, iki diş sarımsak ve göz kararı (bol bol kullanin) zeytinyağı katılır. (Ben salça kullanmadım. )Iyice yoğrulur. Alışılmışın dışında yuvarlak şekiller verilir. Marulla birlikte servis edilir.
facebook sayfamı beğenmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder