Malzemeler;
🌹 1 küçük top beyaz lahana
🌹1 adet kuru soğan
🌹1 yemek kaşığı biber salçası
🌹3 diş sarımsak
🌹 Tuz
🌹 Karabiber
🌹Sıvıyağ
Yapılışı; Lahanalar yaprak yaprak ayrılır ve suda haşlanır. Iyice pişirilir. Pişen lahana süzdürülür. Avuç avuç sıkılır. Suyunun iyice çıkması sağlanır. Bir tavada sıvıyağ ve küp küp doğranmış sogan sotelenir. Salça koyulur. Hafif kavrulur. Sıkılmış Lahanalar açılarak yağa konur. Karıştırılır. Sarımsak rendelenir.Tuzu ve karabiberi atılır. Beş dakika daha pişirilir. Ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder