27 Mart 2015 Cuma

Beyaz Lahana Kavurması

Malzemeler;
🌹 1 küçük  top beyaz lahana
🌹1 adet  kuru  soğan
🌹1 yemek  kaşığı  biber  salçası
🌹3 diş  sarımsak
🌹 Tuz
🌹 Karabiber
🌹Sıvıyağ
Yapılışı; Lahanalar yaprak  yaprak  ayrılır  ve suda haşlanır. Iyice  pişirilir.  Pişen  lahana  süzdürülür. Avuç  avuç  sıkılır. Suyunun iyice  çıkması  sağlanır.  Bir tavada sıvıyağ  ve küp  küp  doğranmış  sogan sotelenir. Salça  koyulur.  Hafif kavrulur. Sıkılmış  Lahanalar  açılarak  yağa  konur. Karıştırılır. Sarımsak  rendelenir.Tuzu ve karabiberi  atılır. Beş  dakika  daha  pişirilir. Ocaktan  alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder