Portakallı Kokoş Kurabiye tarifi için
Malzemeler;
250 gr tereyaği ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz badem
3-4 su bardağı un (son 1 bardak unu yavaş yavaş ilave edin, ele yapısmayan bir hamur elde edeceksiniz)
2 yemek kaşığı portakal rendesi
ÜZERİ İÇİN;
2 adet küçük portakal
3 yemek kaşığı toz şeker
💕 kenarları için 3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI;
ilk aşamada portakalları dilimleyin, bir tavaya 3 yemek kaşığı şeker ile birlikte dilimlenmiş portakalları dizin. Portakalları ters düz yaparak karamelize edin. Bir tabağa alın.
Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Portakallarinizin boyutuna göre hamurunuzu silindir haline getirin. 1-1.5 cm kalınlığında kesin. Avucunuzun içiyle hafifçe bastırın. Kenarlarini toz şekere bulayin. uzerine bir adet portakal dilimini yerleştirin. Sırayla tüm hamura bu işlemi uygulayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembelesinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder