Bir önceki fotoğrafta benim alışageldiğimden çok daha farklı bir hamsi kuşu tarifi denedim. Sizlere de fikir olsun diye her detayı fotoğraflamaya çalıştım. Boynumda asılı koca bir makineyle iş yapmak da pek zormuş. 😊
Inanin lezzet olarak o kadar güzel birşey çıktı ki ortaya bundan sonra bende hamsi kuşunun tarifi değişti anlayacağınız. 😊
Gelelim tarifimize
Malzemeler; 🌸 1 kilo kılçıksız fleto şeklinde ayıklanmış hamsi
🌸3 yumurta
🌸1 demet maydanoz
🌸1 demet taze soğan
🌸 2 diş sarımsak
🌸 Tuz
🌸 1 su bardağı mısır unu 🌸 Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı; Taze soğan ve maydanozu yıkayıp ince ince doğruyoruz. Icine bir yumurta kırıp tuz atıyoruz. Iki diş sarımsak rendeliyoruz. Yoğuruyoruz. Ayrı bir kasede iki yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Yine ayrı bir geniş tabağa mısır unu döküyoruz. Fleto şeklindeki hamsileri biraz tuzluyoruz. Elimize iki adet hamsi alıp iç kısmına sebzeli harçtan koyuyoruz. Üzerini de başka fleto hamsiyle kapatip avucumuzda biraz sıkıp sıkıştırıyoruz. Önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayip kızgın yağda kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder