7 Mart 2015 Cumartesi

Kremalı Böğürtlenli Tartolet



. Yeni etkinliklere eski tariflerle katılmayı pek tercih etmesem de bazen mecbur kalabiliyorum. Ama düşünün ki o gece beni bir türlü uyku tutmuyor.  Aklımda şöyle böyle yapsaydımla başlayan bir sürü  cümle oluyor. Demem o ki dün akşam geç vakitlerde kızımla kurabiye yapmak için mutfağa girdiğimizde aklımda parlayan güzel bir fikri bu saatler itibariyle sizinle paylaşiyorum.
Tartolet hamuru için; 💚💜💗💙
Malzemeler; 1 yumurta, 
150 gr yumuşamiş tereyagi ,
 1 su bardağı sıvıyağ ,
1/2 çay bardağı pudra şekeri ,
2 yemek kaşığı sirke  Aldığı kadar un ,
1/2 paket kabartma tozu
Bir  paket vanilya
Yapılışı;  Un kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılır.  Azar azar un ve kabartma tozu eklenir.  Yoğurulur. Cok sert bir hamur olmayacak.  Küçük  metal tartolet kaliplarimizin içlerini azcik sıvıyağ ile yağlıyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp kalibimizin icine yayıyoruz.Catalla ortasina delikler atiyoruz.  150 derecede on beş dakika pişiriyoruz.  Soğuyunca kaliptan çıkarıyoruz. 
Muhallebi için malzemeler; 
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı; Bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırıp muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Tartölet kalıplarımizin ortasina krema torbasıyla muhallebiden sıkıyoruz.  Üzerine böğürtlenlerimizi diziyoruz.  Buzlukta böğürtleniniz yoksa siz mevsim meyvesi de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder