Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
9 Mart 2015 Pazartesi
Kürdan Kebabı
Evet sevgili dostlar. On iki günlük yıllık izin maceram bugün işbaşı yaptiğim saatler itibariyle son buldu 😣😣 . Çok yoğun bir gün geçirmemiş olsam da belirli bir istirahat sonrası gittiğim mesailerin bitimine ramak kala hep bir baş ağrısı çekerim. Bugün de böyle oldu. Neyse ki eve gelir gelmez çaresine baktım da biraz gözümü açabildim. Daha sabahın ilk saatlerinde eve gidince ne pişirsem telaşım vardı. Nasıl yapacağımdan cok ne yapacağım fikri içinden çıkılmaz kör bir kuyu benim için. Hamdolsun bir çıkış yolu bulup verdiğim karar üzerine kimilerine göre 'İslim' ,kimilerine göre 'Kürdan Kebabı' pişirdim. Gel gelelim tarifime
Malzemeler;
🍆 Herbiri uzun boylu 1 kg patlıcan
Köftesi için; 🍆500 gr kıyma 🍆1 çay bardağı galeta unu 🍆1 adet kuru soğan 🍆3 diş sarımsak 🍆1 demet maydanoz 🍆Tuz,karabiber ,kimyon
Sosu için bir tatlı kaşığı Salça 🍆1 su bardağı kaynar su 🍆Tuz
Kızartmak için 🍆Sıvıyağ
Üzeri için 🍆5 adet çery domates
Yapılışı; Patlıcanları şeritler halinde uzunlamasına kesip az yağda tavada arkali önlü kizartıyoruz. Her bir dilimi bu şekilde hazırlıyoruz. Kenara ayırıyoruz. Köftesi için kiymamizin içine soğan ve sarımsak rendeleyip maydanozlari ince ince doğruyoruz. Galeta unu,tuzu ve baharatlari koyup yoguruyoruz. Tombul köfteler yapıyoruz. Patlıcanlari bir önceki şekildeki gibi diziyoruz. Ortasina kofteyi koyup her ucu katlıyoruz . Uzerlerine kürdan batırıp dilimlenmiş biber ve domateslerle süslüyoruz. Son olarak kaynamis suyla erittigimiz salcamiza bir çay kaşığı tuz atıp Kürdan kebaplarimizin üzerine gezdiriyoruz. 200 derecede 30 dk pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder