9 Mart 2015 Pazartesi

Kürdan Kebabı


Evet sevgili dostlar.  On iki günlük  yıllık  izin  maceram bugün  işbaşı  yaptiğim saatler  itibariyle son buldu 😣😣 . Çok  yoğun  bir  gün  geçirmemiş olsam da belirli bir istirahat sonrası  gittiğim mesailerin bitimine ramak kala  hep bir  baş  ağrısı  çekerim.  Bugün  de böyle  oldu. Neyse ki eve gelir gelmez çaresine  baktım  da biraz gözümü  açabildim. Daha sabahın  ilk saatlerinde eve gidince  ne pişirsem telaşım vardı.  Nasıl  yapacağımdan cok ne yapacağım  fikri içinden çıkılmaz  kör  bir  kuyu benim için. Hamdolsun bir çıkış  yolu  bulup verdiğim  karar üzerine  kimilerine  göre 'İslim' ,kimilerine  göre 'Kürdan  Kebabı' pişirdim. Gel gelelim tarifime
Malzemeler;
🍆 Herbiri uzun  boylu  1 kg patlıcan 
Köftesi  için; 🍆500 gr kıyma 🍆1 çay  bardağı  galeta  unu 🍆1  adet kuru soğan 🍆3 diş  sarımsak 🍆1 demet maydanoz 🍆Tuz,karabiber ,kimyon 
Sosu  için  bir tatlı  kaşığı  Salça 🍆1 su bardağı  kaynar su 🍆Tuz
Kızartmak için 🍆Sıvıyağ 
Üzeri  için 🍆5 adet çery domates 
Yapılışı; Patlıcanları şeritler  halinde uzunlamasına kesip az yağda  tavada arkali  önlü  kizartıyoruz. Her bir dilimi bu şekilde  hazırlıyoruz. Kenara  ayırıyoruz. Köftesi  için  kiymamizin içine  soğan  ve sarımsak  rendeleyip maydanozlari ince  ince  doğruyoruz. Galeta  unu,tuzu  ve baharatlari koyup yoguruyoruz. Tombul köfteler  yapıyoruz.  Patlıcanlari bir önceki  şekildeki  gibi diziyoruz.  Ortasina kofteyi koyup her ucu katlıyoruz . Uzerlerine  kürdan batırıp  dilimlenmiş  biber ve domateslerle süslüyoruz.  Son olarak  kaynamis suyla  erittigimiz salcamiza bir çay  kaşığı  tuz atıp Kürdan  kebaplarimizin üzerine  gezdiriyoruz. 200 derecede  30 dk pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder