7 Mart 2015 Cumartesi

Ev Yapımı mantı


Ev Mantısı Tarifi
Malzemeler; Içi için 200 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Hamuru için;  2 su bardağı un 
1 yumurta
Tuz, 
1 kahve fincanı su
Yapılışı;  Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını çukur yapıyoruz.  1 yumurta ve tuz ekleyip azar azar su ilavesiyle cok yumuşak olmayan bir hamur yoguruyoruz.  Hamuru dinlendirirken iç harci için Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.Tuzu ve  Kıymayi katıp yoguruyoruz. Dinlenen hamuru büyük bir çember olacak sekilde açıyoruz.  Bıçakla hem yatay hem dikey kesiyoruz. Kesilen küçük karelerin ortalarina iç harçtan cok azar azar koyup parmaklarimizla kapatiyoruz. Un serpilmis tepsiye kapattiklarimizi koyuyoruz.  Haşlamak için tencerede kaynayan suya bir kac damla sıvıyağ döküp mantilarimizi un eleğine sallayıp unlarini dökerek kaynayan suya atiyoruz.  Haşlanınca sudan çıkarıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Cezvede erittigimiz bir miktar tereyağına bir tatlı kaşığı salça koyup eritiyoruz.  Yoğurtlu mantınin üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder