7 Mart 2015 Cumartesi

Çikolatalı Yaş Pasta


Bol çikolatalı yaş pasta tarifim gelsin bakalım. Dilimlenmiş halini maalesef fotoğraflayamadim. :(
Pandispanyası için malzemeler: 
4 yumurta 
3 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Çikolatasi için;  1 kutu krema 
80  gr lık bitter çikolatalardan 3 paket
1 tane muz
1 avuç damla çikolata
Yapılışı;  Pandispanya için yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar mikserle çırpın.  Icine un, kakao, kabartma tozu , vanilyayi un eleğiyle eleyin.  Yavaş yavaş spatulayla karıştırın.  Sadece zemini yağlanmış pandispanya kalıbına hamuru dökün.  Tepsiyi birkaç defa tezgaha vurarak kabarcıklarin çıkmasıni sağlayın.  Önceden ısıtılmış 160 derecede pişirin.  Pandispanyamiz piserken kreması için bir kutu kremayi tencereye boşaltın.  Parmağınızin dayanacagi kadar ısınaninca içine çikolatayı Parçalayin. Karıştırarak eritin. Buzdolabına koyun ve iyice soğumasini ve kivam almasını bekleyin. Bu arada pişen pandispanyamizi da  soğuması için bekletiyoruz.  Pandispanyayi ortadan iki eşit parçaya bölüp katları sütle islatiyoruz.  Arasina kremamizdan sürüyoruz.  Uzerine ince ince muz dilimliyoruz.Damla cikolata serpiyoruz. Iki katı kapatıp pastamizin dışını da kremayla sıvıyoruz.  Sonra krema kurumadan çay kaşığının tersiyle kremamiza dalgalı şekil veriyoruz.  Aslında bir gece dolapta bekletilirse cooook daha güzel olur.  Imkaniniz varsa siz mutlaka bekletin. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder