Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
27 Mart 2015 Cuma
Medovik Pasta ( Rus Pastasi )
Tarife geçmeden önce pasta hakkında biraz bilgi vereyim. Orjinal Medovik Pastanın tadı nasıl bilmiyorum . Ama ben görüntü olarak tam tamına istediğim görüntüyü yakalamış olsamda lezzet olarak fikir yürütemiyorum. Sadece yerken icinden bildiğimiz petibör bisküvi tadı geliyor. Bisküviler kesilecek kadar yumuşadı fakat içinin kreması yeteri kadar yumuşak ve dolgun olmadı. Dedigim gibi orjinali nasıl bilmiyorum. Bir yerde eksiklik yapmış veya tam tamına orjinal malzemeleri kullanmamız olduğum için yetersiz gelmiş olabilir. Ama siz yine de denemek isterseniz buyurun tarife.
Malzemeler; Bisküvisi için 👇👇
🌹 3 yumurta
🌹 120 gr tereyağı
🌹 1 çay bardağı şeker
🌹 1,5 paket kabartma tozu
🌹 1 paket vanilya
🌹 3 çorba kaşığı bal
🌹 6 su bardağı un
Kreması için; 🌹 4 su bardağı krema ( 4 kutu da denebilir.Benim kremam 1 kg liktı )
🌹 2 paket pasta kreması ( A101'den aldım )
🌹 1 su bardağı şek Yapılışı; Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.Tereyagini bir tavada eritip ilinmasını bekliyoruz. Bali ayri bir tavada eritip üzerine kabartma tozu ekliyoruz.Yaklasik bir dakika köpürene kadar karıştırıp çırpılmıs yumurtaya fazar azar azar mikserle karıştırarak ilave ediyoruz . Uzerine ılık tereyağı ilave edip karıştırıyoruz.Un ve vanilyayi azar azar ilave edip sert bir hamur yoğuruyoruz. (Normalde tarifte 4 su bardağı un yazıyor. Fakat benim hamurum 6 su bardağı un ile kıvam buldu)
Hamuru 8 eşit parçaya bölüp her bir parçayı açıyoruz . Ister piştikten sonra ister benim gibi pişirmeden tencere kapağıyla eşit yuvarlaklar çıkarıyoruz . Her bir hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz . Uzerlerine kürdan batırıp delikler açıyoruz . 170 derecede on dakika pişiriyoruz. Pişirirken sık sık kontrol edin ki yanmasın. Çünkü çabuk kızarıyor. Pişen bisküvilerimizi kenara ayırıyoruz. Kreması için 4 su bardağı kremayi bir çırpma kabına koyup üzerine bir su bardağı şeker koyup bir güzel çırpıp üzerine 2 paket pasta kreması da ekliyoruz. Çırpıyoruz. Katılaşınca her bir biskuvinin arasına kremadan sürüp sekiz katı üstüste diziyoruz. Son olarak dışını da ayni kremayla sıvayıp üzerine çikolata sosuyla şeritler çiziyoruz . Kürdanla şeritleri aynı yönde çiziyoruz . Dolapta bir gece bekletiyoruz. Pastamiz hazır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder