27 Mart 2015 Cuma

Fırında Kaşarlı Levrek Buğulama


Kaşarlı  Levrek Buğulama 
Malzemeler;
 🐋1,5 kilo fleto levrek
🐋7 adet domates 
🐋6 adet yeşil  biber 
🐋1 adet soğan 
🐋3 yemek kaşığı tereyağı 
🐋200 gr taze kaşar
 🐋Tuz
Yapılışı; Fleto şeklinde  dilimlenmiş  balıklari yıkayıp tuzluyoruz. Fırın  tepsisine diziyoruz.  Domateslerin kabuklarını  soyup  beş  tanesini küp  küp  doğruyoruz. Biberlerin  içini  çıkarıp  halka şeklinde  biberleri doğruyoruz.  Birbirine  karıştırıyoruz.  Tuzunu atıyoruz. Tepsiye  dizdigimiz  balıkların  üzerine  bu sosu gezdiriyoruz Tereyağıni parça  parca koparıp  üzerine  birkaç  parça  koyuyoruz.Diger iki domatesi daire daire kesip en uzerine diziyoruz.  Uzerini  folyo ile kapatıp  firina veriyoruz.200 derecede  pişiriyoruz.  Balıklar  piserken  kaşar  peynir  rendeliyoruz. Son olarak  pişen  balıkların  üzerine  kaşar  serpip birkaç  dakika  daha  fırına  sürüyoruz. Afiyet  olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder