Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
27 Mart 2015 Cuma
Fırında Kaşarlı Levrek Buğulama
Kaşarlı Levrek Buğulama
Malzemeler;
🐋1,5 kilo fleto levrek
🐋7 adet domates
🐋6 adet yeşil biber
🐋1 adet soğan
🐋3 yemek kaşığı tereyağı
🐋200 gr taze kaşar
🐋Tuz
Yapılışı; Fleto şeklinde dilimlenmiş balıklari yıkayıp tuzluyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup beş tanesini küp küp doğruyoruz. Biberlerin içini çıkarıp halka şeklinde biberleri doğruyoruz. Birbirine karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Tepsiye dizdigimiz balıkların üzerine bu sosu gezdiriyoruz Tereyağıni parça parca koparıp üzerine birkaç parça koyuyoruz.Diger iki domatesi daire daire kesip en uzerine diziyoruz. Uzerini folyo ile kapatıp firina veriyoruz.200 derecede pişiriyoruz. Balıklar piserken kaşar peynir rendeliyoruz. Son olarak pişen balıkların üzerine kaşar serpip birkaç dakika daha fırına sürüyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder