27 Mart 2015 Cuma

Kıbrıs Tatlısı

Bu akşamın  tatlısı,  dillere destan kıbrıs  tatlısıyla hayırlı  geceler 💕💕💕💕💕
(tarifi yazıcam  söz 😉😉😉)
Malzemeler; 
🌹 3 yumurta
 🌹 1  su  bardağı  şeker
 🌹 1 su bardağı  galeta  unu 
🌹 1 su  bardağı  hindistan  cevizi
🌹1 çay  bardağı  cekilmis  fındık  veya ceviz  içi
 🌹1 paket  vanilya
 🌹 1 paket kabartma tozu 
Şerbeti  için; 
🌹 1,5 bardak şeker
 🌹 2 bardak  su
 🌹5 ,6 damla limon  suyu 
Muhallebi  için;
 🌹 3 su  bardağı  süt
 🌹 1  su  bardağı  şeker
🌹 1/2 su bardağı  sıvıyağ
 🌹 2 yemek kaşığı  nişasta
 🌹 2 yemek kaşığı  un
🌹 1 paket vanilya 
🌹 1 paket toz kremşanti 
🌹1 yumurta  sarisi 
Yapılışı; Önce şerbeti  hazırlamak  için  şeker  ve suyu tencerede  kaynatıyoruz.  Tezgaha bir damla damlatildiginda  dağılmiyorsa  şerbet  kıvam  almış  demektir. Altını kapatmadan  limon  suyu  da ekleyip  birkaç  dakika  daha ateşte  tutup  ocaktan alıyoruz  soğumasini  bekliyoruz.  Şerbet  soğurken  kekimizi  yapıyoruz. 
3 yumurta  ve şekeri  iyice  çırpıyoruz. Icine  sıvıyağ  ekliyoruz  ve çırpmaya  devam  ediyoruz.  Hindistan  cevizi  ve fındık  içini  de ekleyip  karisitiriyoruz. Son olarak  galeta unu, kabartma  tozu  ve  vanilya  ekleyip  spatulayla  karıştırıyoruz.  Yağlanmış  kare veya dikdortgen  borcama  kek harcini  döküp  önceden  ısıtılmış  170  derecede  pişiriyoruz.  Kekimizi fırından  çıkarınca  ilinmasını bekliyoruz  ve soğuk  şerbeti  kekimizin  üzerine  gezdiriyoruz. Muhallebi  için  kremşanti  hariç  bütün  malzemeleri  karıştiriyoruz.Derin tencerede  ocakta pişiriyoruz. Kaynadiktan  sonra beş  dakika  daha kaynatıp  ocaktan alıyoruz. Mikserle  çırpmaya  devam  ediyoruz. Uzerine  toz  kremşanti  döküp  çırpıyoruz  ve kekimizin  üzerine  gezdiriyoruz . Birkaç  saat dolapta  bekletiyoruz.  Soğuyunca  servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder