Bu akşamın tatlısı, dillere destan kıbrıs tatlısıyla hayırlı geceler 💕💕💕💕💕
(tarifi yazıcam söz 😉😉😉)
Malzemeler;
🌹 3 yumurta
🌹 1 su bardağı şeker
🌹 1 su bardağı galeta unu
🌹 1 su bardağı hindistan cevizi
🌹1 çay bardağı cekilmis fındık veya ceviz içi
🌹1 paket vanilya
🌹 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
🌹 1,5 bardak şeker
🌹 2 bardak su
🌹5 ,6 damla limon suyu
Muhallebi için;
🌹 3 su bardağı süt
🌹 1 su bardağı şeker
🌹 1/2 su bardağı sıvıyağ
🌹 2 yemek kaşığı nişasta
🌹 2 yemek kaşığı un
🌹 1 paket vanilya
🌹 1 paket toz kremşanti
🌹1 yumurta sarisi
Yapılışı; Önce şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz. Tezgaha bir damla damlatildiginda dağılmiyorsa şerbet kıvam almış demektir. Altını kapatmadan limon suyu da ekleyip birkaç dakika daha ateşte tutup ocaktan alıyoruz soğumasini bekliyoruz. Şerbet soğurken kekimizi yapıyoruz.
3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Icine sıvıyağ ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Hindistan cevizi ve fındık içini de ekleyip karisitiriyoruz. Son olarak galeta unu, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatulayla karıştırıyoruz. Yağlanmış kare veya dikdortgen borcama kek harcini döküp önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz. Kekimizi fırından çıkarınca ilinmasını bekliyoruz ve soğuk şerbeti kekimizin üzerine gezdiriyoruz. Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemeleri karıştiriyoruz.Derin tencerede ocakta pişiriyoruz. Kaynadiktan sonra beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Uzerine toz kremşanti döküp çırpıyoruz ve kekimizin üzerine gezdiriyoruz . Birkaç saat dolapta bekletiyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder