7 Mart 2015 Cumartesi

Krem Karamel


Dün akşam ilk fotoğrafını paylaştığım krem karamellerimin kalpli ve bir gece dolapta beklemiş halleriyle yeniden merhaba. Tarifi artık bu güzel fotoğrafla birlikte verebilirim.
Malzemeler ; 1 litre süt 
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 dolu dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Karameli için ; 5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı;  Vanilya hariç bütün malzemeler bir tencereye konur ve mikserle çırpılir.  Ocağa konur ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir.  Son Pişme aşamasında birkaç dakika kaynatılır.  Ocaktan alınır ve içine bie paket vanilya eklenip mikserle on dakika kadar çırpılır. Bu cırpma esnasında beş yemek kaşığı şeker kuru  bir teflon tavada ateşte karamel olana kadar eritilir.  Kaşıkla karıştırmıyoruz. Arada bir tavayı çevirebiliriz o kadar. Eriyen karameli küçük slikon kek kalıpların içine eşit paylaştırıyoruz. Sonra üzerine kremayı böluyoruz.  Dolapta birkaç saat bekletip servis ederken ters çeviriyoruz.  Afiyetle yiyoruz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder