27 Mart 2015 Cuma

Kabak Sarması


Kabak dolması  yerine  kabak sarması  fikri  gerçekten de çok  lezzetli  bir aksam  yemegi  oldu. Detaylı  tarifi 👇👇👇
Malzemeler;
🍆1 kg kabak 
🍆250 gr kıyma 
🍆2 adet  soğan
 🍆1 su bardağı  pirinç 
🍆3 diş  sarımsak 
🍆1 çay  kaşığı  nane
🍆 Bir tatlı  kaşığı  tuz
🍆Kekik,pul biber,karabiber 
🍆Bir tatlı  kaşığı  salça 
🍆Bir tutam maydanoz
 🍆5 yemek kaşığı  zeytinyağı 
Yapılışı; Kabaklarin kabuklarını  ince soyup  bir önceki  paylaşımda  olan fotoğraftaki  gibi uzun şeritler  halinde orta incelikte kabakları boylamasina kesiyoruz.Kesilen dilimleri yağsız  tavada kısık  ateşte  biraz yumuşatıyoruz ki sarilirken kırılmasın. Kabaklarin  kenara ayırıp  iç  harcı  için kiymamizi yoğurma kabına  alıyoruz.Pirinci yıkayıp  katıyoruz.  Soğanları  rendeliyoruz.Maydanozu ince ince  doğrayıp  tuzunu  ve baharatlari atıp  yoğuruyoruz. Kabaklarin  her biri bir sarma olacak  sekilde  yine  fotoğraftaki gibi  sarıp  tencereye  diziyoruz. Uzerlerine  kaynar  su ve zeytinyağı  gezdiriyoruz  tuz serpiyoruz. Kısık  ateşte  pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder