Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
27 Mart 2015 Cuma
Kabak Sarması
Kabak dolması yerine kabak sarması fikri gerçekten de çok lezzetli bir aksam yemegi oldu. Detaylı tarifi 👇👇👇
Malzemeler;
🍆1 kg kabak
🍆250 gr kıyma
🍆2 adet soğan
🍆1 su bardağı pirinç
🍆3 diş sarımsak
🍆1 çay kaşığı nane
🍆 Bir tatlı kaşığı tuz
🍆Kekik,pul biber,karabiber
🍆Bir tatlı kaşığı salça
🍆Bir tutam maydanoz
🍆5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı; Kabaklarin kabuklarını ince soyup bir önceki paylaşımda olan fotoğraftaki gibi uzun şeritler halinde orta incelikte kabakları boylamasina kesiyoruz.Kesilen dilimleri yağsız tavada kısık ateşte biraz yumuşatıyoruz ki sarilirken kırılmasın. Kabaklarin kenara ayırıp iç harcı için kiymamizi yoğurma kabına alıyoruz.Pirinci yıkayıp katıyoruz. Soğanları rendeliyoruz.Maydanozu ince ince doğrayıp tuzunu ve baharatlari atıp yoğuruyoruz. Kabaklarin her biri bir sarma olacak sekilde yine fotoğraftaki gibi sarıp tencereye diziyoruz. Uzerlerine kaynar su ve zeytinyağı gezdiriyoruz tuz serpiyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder