7 Mart 2015 Cumartesi

Sokak Simidi


Arkadaşlar simit tarifimin olduğu bu resim durup dururken silinmiş.  Sizlere de oluyor mu bilmem.  Ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım.  Tekrar paylaşıyorum.  Tarifi yeniden güncelleyeceğim.
Malzemeler; 
2 su bardağı sıcağa yakın su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya ( ben pakmaya kullandım. Kabartma tozu gibi küçük paketlerde olanından)
Aldığı kadar un
Bulamak için 1/2 cay bardağı pekmez
1/2 cay bardağı su
2 su bardağı susam
Yapılışı;  Su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır karıştırılır.  Mayanin biraz köpürmesi beklenir.  Icine sıvıyağ , sirke ve tuz konur.  Azar azar un ilavesi yapılır. Hamur  Cok sert olmasın.  Sonra bir saat kadar üzeri kapatilarak dinlendirilir.  Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde iki parça koparılıp uzun sarmal yapılır.  Ve bu iki uzun sarmal birbirine dolandirilir. Önce pekmezle su karıştırılır. Homojen kıvam alması sağlanır. Şekil verilen simitler önce pekmezli  suya sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.  160 derecede 40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder