7 Mart 2015 Cumartesi

Damalı Pasta


Selâmun Aleyküm dostlar.  Dün akşam epey bir uğraş verdiğim Damalı Pastam şükür ki kesilince de yüzümü ak etti.  Çünkü pandispanyanın keserken dağılma veya çökme ihtimali  beni korkutmuştu.Hem herhangi bir sorun yaşamadığim hem de  güzel yorumlarınıza mazhar olduğum için  iki kat mutlu oldum. Pandispanyamın tarifini merak eden arkadaşlarım olmuş.  Her haliyle tarifimi toparlayıp paylaşımı yeniden güncelleyeceğim. Sevgiler.
Malzemeler;  Sedace bir adet pandispanya için ; 
4 yumurta
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
4 türk  kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı kakao
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Yapılışı; Yumurtanın sarıları ile beyazlarini ayırıp şekerimizi sarılarına katıp mikserle şekeri eritene kadar çırpıyoruz. Beyazlarına da bir fiske tuz atıp traş köpüğü olana kadar mutlaka çırpıyoruz. Bir fincan sicak suyu ve bir yemek kaşığı kadar sıvıyağı  yumurta sarılarını çırparken azar azar ilave ediyoruz. Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla sarılarına katıyoruz. Un ve kabartma tozu vanilya karışımını azar azar pandispanya hamuruna  eleyerek alttan üste doğru söndürmeden katıyoruz.  Sadece zeminini yağladığımız 21 cm lik  kelepceli kalıba hamuru  döküyoruz.  Önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.  Aynı pandispanya hamurunun kakaosuz olanından bir adet daha yapıyoruz. Çünkü pastamiz için iki adet pandispanya  gerekiyor. 
Kremasi için malzemeler,  3 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı şeker 
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarisi
80 gr beyaz çikolata
1 paket vanilya
Yapılışı; Beyaz Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılır tencereye konur.  Muhallebi kivami alınca ocaktan alınır mikserle çırpılir . Icine  cikolata ve vanilya konur.  Karıştırılır.. Pastamizin ara katlarına ve sıvamak için bu kremayı kullanıyoruz.  Kremamizi iyice ılık kullanıyoruz. 
Pastamiz 21cmlik, diğer halkalar sırasıyla 16,11, ve 6 cmlik boyutlarda kesildi. Bu aşamadan sonra bir önceki paylaşımda şeklini takip etmeniz gerekiyor. Pastanızı bir gece buz dolabinda bekletmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder