7 Mart 2015 Cumartesi

Yumurtalı Pazı Kavurması


Yumurtalı Pazı mıhlaması için gerekli malzemeler; 3 bağ pazı 
1 adet büyük boy kuru soğan
3 yumurta
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarimsak
Tuz, karabiber ve pulbiber
Yapılışı ; Pazılar tek tek yıkanıp saplarıyla birlikte ince ince dogranir.  Kaynamış suda sapları yumuşayana kadar pişirilir.  Sonra süzdürülür.  Soğumaya bırakılır.  Bir adet kuru soğan piyazlik şekilde doğranır.  Zeytinyağında tavada sotelenir.  Fazla yakılmaz. Sotelenen soğana süzdürülmüş avuç içinde sıkılırak iyice suyu çıkarılmış pazılar katılır.Karıştırılır.  Sarımsak rendelenir.  Tuzu ve baharatlari atılır. Kapağı kapatılır ve yaklaşık on dakika pişirilir.  Ocakta almadan iki dakika önce yumurta kırılır.  Pişince servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder