7 Mart 2015 Cumartesi

Çilekli Yaş Pasta

Sadece üç malzemeyle pamuk gibi pandispanya pişirdim.  Yumurta, un ve  şeker. Tarifi tabiki güncelliyorum. :)
26 cm lik kelepçe için; 
5 yumurta
1 su bardağı şeker 
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
Yapılışı;  Yumurta ve şekeri yaklaşık yirmi dakika çırpıyoruz.  Tamamiyle köpük gibi katı oluyor.  Sonra içine un ve kabartma tozunu eliyoruz. Spatulayla hafif hafif karıştırıyoruz . Yağlı kağıt  üzerine oturtulmus kelepcemizin kenarlarını yağlıyoruz ve hamuru için döküyoruz.  Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 dakika  pişiriyoruz. .
Kreması için 2 paket toz kremşanti ve iki bardak süt kullandım. Kremşantiyi çırpıyoruz ve kartlarına ayırdığımız pastamizin ara kartlarına sıkma torbasıyla sıkıyoruz. Her katın arasina bu şekilde krema sürüp en üzerine de çilek dilimleriyle süslüyoruz

4 yorum: