Sadece üç malzemeyle pamuk gibi pandispanya pişirdim. Yumurta, un ve şeker. Tarifi tabiki güncelliyorum. :)
26 cm lik kelepçe için;
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı; Yumurta ve şekeri yaklaşık yirmi dakika çırpıyoruz. Tamamiyle köpük gibi katı oluyor. Sonra içine un ve kabartma tozunu eliyoruz. Spatulayla hafif hafif karıştırıyoruz . Yağlı kağıt üzerine oturtulmus kelepcemizin kenarlarını yağlıyoruz ve hamuru için döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz. .
Kreması için 2 paket toz kremşanti ve iki bardak süt kullandım. Kremşantiyi çırpıyoruz ve kartlarına ayırdığımız pastamizin ara kartlarına sıkma torbasıyla sıkıyoruz. Her katın arasina bu şekilde krema sürüp en üzerine de çilek dilimleriyle süslüyoruz
Sabihacim harika olmus,eline saglik canim..
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilTeşekkürler
YanıtlaSil