27 Mart 2015 Cuma

Çikolatalı Pankek


Çikolatalı  pankek tarifi isterseniz 
Malzemeler;2 yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 buçuk su bardağı un
2 yemek  kaşığı  kakao 
Yapılışı; Yumurta ve şekeri çırpıciyla cırpıp içine süt ,sıvıyağ,eklenir. Karıştırılır.Kakao, un ,kabartma tozu ve vanilya azar azar eklenir. Karıştırılır. Tava ocağa konur ve yağ kullanmadan  ısıtılır. Küçük bir kepçeyle tavanin ortasina hamurdan dökülür. Kendi akışıyla hafif cevirerek biraz daha büyütülür. Fazla büyütmüyoruz. Biraz kalın bir hamur oluyor. Kısık ateşte göz göz olana kadar tutuyoruz. Ters çevirmek için acele etmeyin. Cok yumuşak olduğu için hemen kırılır. Altının iyice piştiğinden emin olunca spatula yardımıyla ters çevrilir. Ilk pankek her zaman olduğu gibi biraz kırılıyor fakat daha sonrakiler kusursuz oluyor. Birinci denemeden sonra ümitsizlige kapılmayin. Bütün hepsini pişirdikten sonra aralarina istediginiz meyveleri dilimleyip üst üste dizdigimiz pankeklerimizin en üzerine pudra şekeri serpip cikolata sosuyla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder