Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
27 Mart 2015 Cuma
Haşhaşlı Çörek
Dün akşam haşhaşlı çöreğime gösterdiğiniz ilgi ve alaka için ayrı ayrı Teşekkürler 🌹🌹🌹 . Gel gelelim çok merak ettiğiniz tarifime.
Malzemeler;
🌹 5 su bardağı un
🌹 1 paket yaş maya
🌹 2 Tatlı kaşığı şeker
🌹 Tuz
🌹 Sıcağa yakın yaklaşık 3 su bardağı su
Ic harcı için;
🌹 1 su bardağı çekilmiş haşhaş
🌹 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı; Unumuzu ve bir tatli kaşığı tuzu derin bir kaba alıyoruz. Yaş maya,şeker ve bir su bardağı sıcağa yakın suyu ayrı bir kasede eritiyoruz.Hafif köpürmeye başlayınca unumuzun üzerine döküyoruz. Azar azar yoğurmaya başlıyoruz. Kalan iki bardak suyu kontrollü ekliyoruz. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz. Hafif mayalanmasi için üzerini nemli bir bezle örtüyoruz. Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde parçalara bölüp her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Uzerlerine sıvıyağ gezdirip hamurları üstüste koyuyoruz. Bayagi olacak sekilde yağlı bırakıyoruz.Sonra herbir hamuru elimizle büyütüyoruz. Incecik olana kadar kenarlarindan açıyoruz. Hamur yırtılabilir.Endise etmeyin. Açtığımız hamurun üzerine haşhaşlı harçtan yapıp rulo yapıyoruz ve kendi çevresinde büzüyoruz.Kendi çevresine dolayip rulo yapıyoruz.Yagli kayıt serilmis fırın tepsisine koyuyoruz. Diger hamurlari da bu şekilde hazırlayıp herbir ruloyu bir öncekinin etrafına doluyoruz.Uzerine 1 yumurta sarisi sürüp fırına veriyoruz. 170 derecede pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder