27 Mart 2015 Cuma

Haşhaşlı Çörek



Dün akşam  haşhaşlı  çöreğime gösterdiğiniz  ilgi ve alaka için  ayrı  ayrı  Teşekkürler 🌹🌹🌹 . Gel gelelim çok  merak ettiğiniz  tarifime.
Malzemeler; 
🌹 5 su bardağı  un 
🌹 1 paket  yaş maya 
🌹 2 Tatlı  kaşığı  şeker 
🌹 Tuz 
🌹 Sıcağa  yakın  yaklaşık 3 su bardağı  su 
Ic harcı  için; 
🌹 1 su bardağı  çekilmiş  haşhaş 
🌹 1 çay  bardağı  sıvıyağ 
Yapılışı; Unumuzu ve bir tatli kaşığı tuzu derin bir kaba alıyoruz. Yaş  maya,şeker  ve bir su bardağı  sıcağa  yakın  suyu ayrı  bir  kasede eritiyoruz.Hafif köpürmeye başlayınca unumuzun üzerine  döküyoruz. Azar azar  yoğurmaya başlıyoruz. Kalan iki bardak  suyu kontrollü  ekliyoruz. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz. Hafif mayalanmasi  için  üzerini  nemli  bir  bezle örtüyoruz. Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde  parçalara  bölüp her bir parçayı  servis  tabağı  büyüklüğünde  açıyoruz.Uzerlerine sıvıyağ  gezdirip hamurları  üstüste  koyuyoruz. Bayagi olacak sekilde  yağlı  bırakıyoruz.Sonra herbir hamuru elimizle büyütüyoruz. Incecik olana kadar kenarlarindan açıyoruz. Hamur yırtılabilir.Endise etmeyin. Açtığımız  hamurun üzerine  haşhaşlı  harçtan yapıp  rulo yapıyoruz ve kendi çevresinde  büzüyoruz.Kendi çevresine  dolayip rulo yapıyoruz.Yagli kayıt serilmis fırın  tepsisine koyuyoruz. Diger hamurlari da bu şekilde  hazırlayıp  herbir ruloyu bir öncekinin etrafına  doluyoruz.Uzerine 1 yumurta  sarisi  sürüp  fırına  veriyoruz. 170 derecede  pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder