Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
12 Mart 2015 Perşembe
Fırında Somon Buğulama
En pratik yemekler şüphesiz fırın yemekleridir. Özellikle hazır kesilmiş ve dilimlenmiş balık olduğunda bu pratiklik iki katına çıkar 😊 Inanir mısınız bütün gün cam perde dip köşe temizlikle uğraştim. Bu kadar pratik yemeği hazirlamayı fazlasiyla hakettim.😀 Ve yemekten sonra yorgunluktan koltukta resmen sızmışım.Tariflerim birikmiş de birikmiş. Hemen paylasiyorum.
💖💖💖Sebzeli somon için
Malzemeler;
🌹 1,5 kilo fleto şeklinde temizlenmiş kılçıksız somon
🌹 4 adet patates
🌹 2 adet soğan
🌹 Tuz,Kekik,Zeytinyağı
Yapılışı; Somon Baliklarimiz bir güzel yikanıp süzdürülür. Patates ve soğan soyulup halka halka fırın tepsisine dizilir. Uzerine somon balıkları dizilir. Bir kasede zeytinyağı kekik ve tuz karıştırıp balıkların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derecede pişirilir. Ben hic su koymadan pişirdim. 😊
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder