27 Mart 2015 Cuma

Sultan Lokumu

Hani  geçen  gün  paylaştığım  papatya tatlısı  vardi ya. O gün  bu gün yoğun  çalışma  tempomdan dolayı  bir türlü  evde oturupta o tatlıyı  yiyemedik. 😊 . Ama ben dolabın  kapağıni her açtığımda  sanki yemiş  de tatlidan doymuşum gibi onu başka  bir  lezzete dönüştürmek  istedim. Bilmediğimiz  bir  şey  değil  aslında  ama bu şekilde de çok  lezzetli  oldu.Hem tek lokmalik olunca  ne kadar yediğimin de hesabını  yapmadan gönül  rahatlığıyla bayagi  bir  yedim. 😆😆😆😆😆
Tarifi için 
Malzemeler; 
🌹 4 su bardağı  süt 
🌹 1  su  bardağı  şeker 
🌹 1+1/2  su  bardağı  irmik
🌹 1 paket vanilya 
🌹 1/2 paket kakaolu  petibör  bisküvi (dışını  bulamak için )
Yapılışı; Irmikli  muhallebi  için  bisküvi  hariç  diğer  bütün  malzemeler  tencerede  pişirilir. Bayagi  bir katılaşnca soğuması  için  bekletilir.  Soğuyunca  elimizi  hafif ıslatıp ceviz  büyüklüğünde  toplar yapıyoruz. Rondodan  çekilmiş  ve un haline  getirilmiş  biskuviye buluyoruz. Uzerine  fındık batırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder