Hani geçen gün paylaştığım papatya tatlısı vardi ya. O gün bu gün yoğun çalışma tempomdan dolayı bir türlü evde oturupta o tatlıyı yiyemedik. 😊 . Ama ben dolabın kapağıni her açtığımda sanki yemiş de tatlidan doymuşum gibi onu başka bir lezzete dönüştürmek istedim. Bilmediğimiz bir şey değil aslında ama bu şekilde de çok lezzetli oldu.Hem tek lokmalik olunca ne kadar yediğimin de hesabını yapmadan gönül rahatlığıyla bayagi bir yedim. 😆😆😆😆😆
Tarifi için
Malzemeler;
🌹 4 su bardağı süt
🌹 1 su bardağı şeker
🌹 1+1/2 su bardağı irmik
🌹 1 paket vanilya
🌹 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi (dışını bulamak için )
Yapılışı; Irmikli muhallebi için bisküvi hariç diğer bütün malzemeler tencerede pişirilir. Bayagi bir katılaşnca soğuması için bekletilir. Soğuyunca elimizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Rondodan çekilmiş ve un haline getirilmiş biskuviye buluyoruz. Uzerine fındık batırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder