Karnabaharı ençok etli pişirirdim ki, ev ahalisi lahanagillerin piserken yaydığı kokudan rahatsız olup yemeğini de yememezlik etmesin. Ne de olsa evin beyi için içine et konulan her türlü yemek daha fazla makbul. :) @cahide_sultan ' ın bu köfteli karnabahar tarifi bundan sonrası icin bana çok daha güzel bir fikir oldu. Elhamdulillah lezzetli bir yemek yedik.
Malzemeler; Köftesi için
250 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 küçük soğan
3 diş sarimsak
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pulbiber
Yemek için
Yarım kilo karnabahar
1 adet havuc
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Yapılışı; Önce Kiymamizı derin bir kaba alıp kofte icin gerekli olan bütün malzemeleri , sarimsak ve sogani rendeleyerel içine koyuyoruz. Iyice yogurup misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Karnabahari ciceklerinden küçük küçük ayırıp yıkıyoruz. Havucumuzu soyup küp küp doğruyoruz. Soğanı yemeklik küp küp doğruyoruz. Icine sarimsak rendeliyoruz. Sebzeleri ve koftelerimizi hafif kaşıkla karıştırıp fırın kabına yayıyoruz. 250 ml su kadar kaynar suyu bir yemek kaşığı salça ve bir tatlı kaşığı tuzla ve zeytinyağı ile karıştırıp yemegimiizn üzerine gezdiriyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder