Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
7 Mart 2015 Cumartesi
Biber Dolması
Evet hanımlar yazdan stokladığımız nevalelerimizi buzluktan çıkarıp kullanmaya başladınız mı bakalım?
Ben dolmalık biberlerimi bitirdim , sıra diğer sebzelerime geldi. Son kalan biberlerimle de bir dolma tarifi vereyim dedim.
Malzemer; Bir kilo dolmalık biber
200 gr kıyma
1 kase pirinç
2 orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 tutam yaş nane
3 diş sarimsak
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, kimyon,
Yapılışı; Pirincimizi yıkayıp süzdürüyoruz. Icine kıymayi koyuyoruz. Iki adet soğanı ve sarımsağı içine rendeliyoruz. Maydanoz ve naneyi doğruyoruz. Tuzunu baharatlarini atıp yoguruyoruz. Buzluktan çıkardığımız içi temiz dolmalık biberleri buzu çözünmeden doldurup fırın kabına diziyoruz. 250 ml kaynamiş suda bir tatlı kaşığı salçayı eritip suya bir cay kaşığı tuz atıyoruz. Dolmalarin üzerine gezdiriyoruz. Ince dilimlenmiş domateslerle ağız kısımlarıni kapatiyoruz. Uzerini örtüp fırına veriyoruz. 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder