9 Ekim 2014 Perşembe

Ana yemeklerin ve ramazan ayı sofralarının şahı desek az bile. En doğru güveç tarifi.



Öncelikle güveci kaç kişilik pişireceginizi bilmeniz ve etinizi ona göre almanız lazim. Iyi et güvecinizin garantisidir. Guveclik Kuşbaşi doğranmış etler yikanip süzdürülür. Güvecinizin en altına dizilir. Ayri bir kapta dört beş adet patates soyylup etle eşit büyüklükte dogranir. Icine bir miktar tuz, pulbiber, karabiber, 10 12 adet soyulmus Arpacık soğan ve üç adet domates kabuklari soyulup dogranir. Etlerin üzerine yaydırılır. Uzerine iki yemek kaşığı tereyağı parçalara ayrilarak koyulur. Bir miktar daha tuzu atılır. Üzerlerinden atmayacak kadar su gezdirilir. Ağzı folyolanıp kapağı kapatılır. Önce ocakta bir taşım kaynatılır. Kaynadiktan sonra firina sürülür. Yaklasik 200 derecede 3 saat pişirilir.facebook sayfam ( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder