21 Ekim 2014 Salı

Narlı rokalı kısır

2 su bardağı kısırlık bulgur üzerine iki cay kaşığı tuz atılarak üzerinden bir parmak atacak kadar kaynamis su dökülür. Kapağı kapatılır ve suyunu çekmesi beklenir. Bir demet roka, bir tutam dereotu, bir tutam maydanoz, üç dört kafa taze sogan ve dört adet sivri biber iyice yıkanır ve ince ince dogranir. Bir tavada sıvıyağ kızdırılır. Icine iki yemek kaşığı domates bir yemek kaşığı biber salcasi koyulur biraz kavrulur. Icine üç dört diş sarımsak rendelenir. Ocaktan alınır ve bulgurun üzerine dökülür iyice yedirilir. En son sebzeyle birleştirilerek içine bir limon suyu sıkılır. Iki yemek kaşığı nar ekşisi koyulur. Baharat olarak nane, karabiber, pul biber, kimyon ve az bir tutam köri atılır. Karıştirilirip servis tabagina alınır.Narlari sevis tabaginin etrafina dizdim kısırı karıştırırken ezilmesinler. Servis ederken zaten içine kattim.facebook sayfam ( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder