3-4 adet patlıcan güzelce folyolanıp ocağın üstüne közlenmesi için koyulur. Dışardan spatula yardımıyla yumusayip pişen patlicanlari kontrol edebiliriz. Ocaktan alip kabuklarini iyice soyuyoruz. Dogruyoruz. Ayri bir tavada bir adet sogani ve iki adet sivri biberi ince ince doğrayıp soteliyoruz. Icine bir adet kabuğu soyulup ince ince doğranmış domatesi, ince ince dogranmis maydonozu ekliyoruz. Yaklaşık 250 gr kadar kiymayi da ekleyip karistiriyoruz. Tuzunu, karabiberini, pul biberini, kekigini, arzuya göre kimyon, nane de koyup Kapagini kapatip iyice pişmesini bekliyoruz. Sonra dogradiğimiz patlicanlara iki diş sarımsak rendeleyip tuz atıp, 2 su bardağına yakın süzdürülmüş yoğurtla karıştırıp servis tabagina yayıyoruz. Uzerine sıcak sıcak kiymali harcı gezdirip yine sıcak servis yapıyoruz.
facebook sayfam ( benim mutfağım )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder