7 Ekim 2014 Salı

En çok beğenilen tariflerimdendir. Böğürtlenli irmik tatlısı .



Böğürtlenli kısmı için: 1 su bardağı böğürtlen reçelini bir su bardağı su ile sulandirip rondoda çekin. Sonra herhangi bir markanin vanilyalı pudingini bu iki su bardağı olacak miktara getirdigimiz böğürtlen suyuyla pişirin. Silikon tek porsiyonluk kaliplara eşit olarak dökün.
Irmikli kısmı için: 3 su bardağı süt icine 6 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı şeker koyup ocakta iyice muhallebi kivami alana kadar pişirin. Kaynayinca ocaktan alin 1 paket vanilya koyup mikserle on dakika çırpın. Sonra böğürtlen pudingini koydugunuz kalıpların üzerlerine de Irmikli karisimi koyun. Soğuduktan sonra ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder