11 Ekim 2014 Cumartesi

Bisküvili sarma muhallebi.

Yaklaşık 200 gr tereyaginı derin bir tencerede eritip içine bir su bardağı un koyun. Hafif kivam alincaya kadar kavurun. 1 litre sütü tenceredeki un karışımina azar azar ilave edip mikserle çırparak pişirin. Muhallebi kivami alıp bir taşım kaynayınca ocaktan alın. Icine bir su bardağı şeker ve iki paket vanilya koyup yine mikserle yaklaşık on dakika kadar çırpın. Tepsinin zeminine önce yağlı kağıt serin . Sonra zemin için 1 paket kare bisküviyi ve 1 çay bardağı Hindistan cevizini rondoda çekip bol bol muhallebiyi dökeceğiniz borcama eşit olarak yayın. Uzerine muhallebiyi eşit şekilde dağıtın ve sogumasini bekleyin. İşin püf noktası burdan sonra başlıyor. Sarma işleminin olmasi için muhallebinin iyice sogumasi lazım. Ve alt kısımdaki bisküvi karisiminin bol olmasi gerek. Büyük fırın tepsisindeki dikdortgen olacak sekilde eşit in parçaya bölüp elinizi hafif islatip sarın. Hiç kırılmıyor desem yalan olur fakat sardiktan sonra yayılma olmuyor. Kırılan yerlere de zemine serdiginiz bisküvi karışımindan serperseniz hem lezzet hemde görünüş açısından harika sonuç elde edebilirsiniz.

facebook sayfam (benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder