9 Ekim 2014 Perşembe

Mantarlı , kaşarli patlican sarması.


250 gr kültür mantarinin kabuklari soyulup iyice yıkadıktan sonra limon suyunda kararmamalari için bekletilir. Ayri bir tavada 1 adet soğan, bir adet kapya biber, 3 adet yeşil sivri biber( tercihe göre acı biber kullanilabilir) julyen dogranir. Uzerine sıvıyağ eklenip tavada sotelenir. Iki adet kabuklari soyulup ince ince doğranmış domatesler ve limonlu suda bekledikten sonra doğranan mantarlar sotelenen karisima eklenir. Yüksek ateşte domates ve mantarlarin suyunu çekene kadar pişmesi beklenir. Arzuya göre iki diş sarımsak dogranir. Baharat , tuz atilir. Suyunu cekmeye başlayınca mantar sotenin altı kapatilir. Uzun boyutlu patlicanlar şeritler halinde pijama şeklinde soyulur. Uzun uzun kesilir tavada arkali önlü kizartilir. Kizarip soguyan patlicanlar yuvarlak şekil verilip içlerine mantar sote koyulur. Üzerlerini maydanoz ve kaşarla süsleyip bir miktar firina verilir. On onbeş dakika yeterli. Önemli olan patlicanlari yakmadan istenilen görüntüyü yakalamak. Afiyet olsun .
facebook sayfam (benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder