18 Ekim 2014 Cumartesi

Kara lahana çorbasını özleyenlere gelsin .

Iki litre suya bir su bardağı mısır yarmasi koyulur. Bir adet sogan doğranır. Bir küçük kırmızı acı köy biberide ekleyip bütün malzemeri kaynamaya birakiyoruz. Bir bağ kara lahanayi yikayip ince ince doğruyoruz. Kaynayan malzemelerin olduğu tencereye lahanayi basıyoruz. Hepsini birlikte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık bir buçuk iki saat arası pişiyor. Pistikten sonra iki yemek kaşığı mısır unu ekleyip blenderdan geçiriyoruz. Ve bir on dakika daha pişmeye birakiyoruz. Ayri bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ve bir ceviz büyüklüğünde iç yağ eritilir ve çorbanin üzerine gezdirilir.facebook sayfam ( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder